Tel. (30) 179-7599 (nem SMS képes!)

Fontos frissítések DegyWIN

Az alábbiakban felsorolt programverziók csak egymás után telepíthetők. Egy verzió telepítése után be kell lépni a programba, és valamennyi cégbe egyenként, ahol az összes korábbi könyvelt évre át kell váltani (a jelenleg a számítógépen lévő programverzió kiadásáig). Miért: a felsorolt program változatokban automatikus adatkonverziók kerültek végrehajtásra. Ez azt jelenti, hogy ha időben fel lett volna téve a megfelelő szoftver, ezeket az (általában jogszabály változást lekövető) adatbázis átalakításokat önműködően a háttérben végezte volna el. Most még azonban a régi szoftvernek megfelelő adatbázisok találhatóak a könyvelt anyagban, amit újabb programok nem tudnának beolvasni. A cégekbe belépve és az éveket váltogatva minden adatbázist egyenként megnyitunk, ekkor a szoftver érzékeli, hogy szükség van az adatok frissítésére és ugyanúgy végrehajtja az automata aktualizálást, mint ahogy korábban tette volna.

A legfontosabb: a művelet megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot az összes cég összes évének anyagáról! Amennyiben valamilyen nem várható hiba történik és nincs mentése, nem tudunk Önnek segíteni. A mentés akkor mentés, ha valami külső eszközön van (pl. pendrive). Mivel az alábbiakban leírtak nagy figyelmet és némi számítógépes ismeretet igényelnek, ha nem biztos valamiben, inkább kérjen segítséget informatikustól vagy a C.A.T. Consulting Kft. ügyfélszolgálatától. A mentést elkészítheti a program munkakönyvtárának teljes kimásolásával is (ez a legpraktikusabb és legegyszerűbb).

Egy konkrét példa: 2 db céget könyvelünk (az egyszerűség kedvéért). Az elsőt (Mürmüle Bt) 2010. óta, a másik Kovács Tasziló  EV-t 2015. óta. Jelenleg 2.01 verzió van a számítógépre telepítve. A 2.01 verzió azt jelenti, hogy 2012. januári a program.

A frissítés lépései:
A) Először telepítsük fel a 2.07-es verziót;
– majd lépjünk be a Mürmüle Bt-be. Váltsunk évet 2012-re (a 2.01-es verzióval a 2012-es program már fent volt, tehát a korábbi 2010. és 2011. évek rendben vannak), majd váltsunk 2013-ra és így tovább egészen az utolsó könyvelt évig (ha most 2018. januárt írunk és így 2018-ra még nem rögzítettünk, akkor 2017-ig);
– A Beállítások -> Könyvelt cég műveletek pontban válasszuk ki Kovács Tasziló EV-t, majd váltsunk 2015-re, 2016-ra, 2017-re (azért csak 2015-ig mentünk vissza, mert nincs korábbra könyvelés, tehát felesleges lenne 2012-2014. között);
– lépjünk ki a programból.
B) Telepítsük a 3.08-as verziót;
– lépjünk be a Mürmüle Bt-be, majd a fentebb leírtak szerint váltogassuk az éveket (2012-2017);
– lépjünk át az EV anyagába és a fentiek szerint hajtsuk végre a konverziót (2015-2017).

Figyelem! Értelemszerűen, ha Önnek pl. egy 3.04-es verzió van fent, nem kell az ennél alacsonyabb verziókat telepíteni, Önnek a leírtakat az alább látható 3.08-tól kell kezdenie!

Csak ezek után telepíthetjük a netről az aktuális változatot.

A programok:

DegyWIN 2.07-es verzió letöltéshez kattintson ide

DegyWIN 3.08-as verzió letöltéshez kattintson ide